Bujinkan Budo Taijutsu

Om Sanshi Dojo
Mōri Motonari 毛利元就 var en framstående daimyo i 1500-talets Japan. Han hade tre söner som han aktivt försökte få att samarbeta för klanens bästa och en dag kallade han dem till sig i sitt slott. Motonari gav sina söner var sin pil och bad dem sedan att knäcka dem. Efter att sönerna knäckt sina pilar gav han dem tre pilar med orden ”försök nu att knäcka alla tre på en gång”. Hur sönerna än försökte kunde de inte bryta sönder pilarna så länge de hölls ihop. Tillsammans var de starkare än en och en.

Mori & sons 2
Man vet inte med säkerhet om detta är en sann historia men det är legend som det ofta berättas om i Japan och vi tyckte att det var ett passande namn för vår förening eftersom talet tre ofta återkommer i vår träning. Vi har konceptet om shu-ha-ri, som är de olika inlärningsstegen, vi har även shin-gi-tai, vilket visar på betydelsen av att sinne, teknik och kropp skall vara ett i alla rörelser vi gör. Ten-chi-jin är ett annat koncept och det finns många fler.

Vi som startat upp Bujinkan Sanshi Dōjō är Magnus Andersson och Christian Matti. Vi är båda licensierade shidōshi (instruktörer) från Honbu Dōjō i Japan under ledning av vår sōke dr Hatsumi Masaaki. Vi är även medlemmar i Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Riksidrottsförbundet.

Cred. Our sincere appreciation to Mark Lithgow for helping us with the name Sanshi Dōjō and the meaning behind it. 

 

tre-forbund-logo