Instruktörer

 

  • Christian Matti, Shidoshi, 9 Dan – Instruktör och träningsansvarig
  • Magnus Andersson, Shidoshi, 10 Dan – Instruktör och träningsansvarig.

 

————————————————————————————————-

Christian Matti
CM-Web-178x300-NewMitt intresse för Japan väcktes förmodligen när jag var 6-7 år då jag fick en kimono av min farbror som var stationerad i Tokyo av SAS. Intresset för Japan och dess historia slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Det började med judo som 9-åring, Wado-ryu karate, Aikido, Kendo, Kyokushinkai Karate, Kung-Fu (provade kinesiskt också) … Tränade i många år thai/kickboxning i Göteborgoch letade efter den rätta träningen. Sökandet fortsatte, och här gav Stephen K. Hayes Ninja-böcker bränsle till letandet, som senare ledde mig fram till den art som svarade upp till det jag sökte, Bujinkan Budo Taijutsu.

I Bujinkan förenas alla typer av människor i sann budoanda. Prestigelöst, ödmjukt, helt utan tävlingsmoment och med en attityd som välkomnar alla som vill lära känna kampkonstens väg. Vi börjar alla träna av en anledning. Denna anledning är viktig att hålla fast vid genom din träning. För den är förutom syftet också den inspirationen och grund du står på genom din utveckling och återkommer till. För mig handlar träningen om att lära mig behärska ett effektivt självförsvar och nå ökad kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Parallellt med Bujinkan Taijutsu är jag också engagerad i Kali Sikaran, en Filippinska kampart, där jag numera har mitt träningsfokus och hämtar mycket modern inspiration.

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

 

Magnus Andersson
MA-Web-178x300-NewSå långt tillbaka jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för japansk historia och kultur. Jag minns att jag som liten mest ritade shintohelgedomar och samurajer när mina jämnåriga kompisar ritade bilar och båtar. Eftersom min familj är helsvensk sedan Hedenhös dagar var det inte många som förstod varifrån min passion för landet i öster kom ifrån, men mitt filosofiska sinne vill gärna tro att jag var japan i ett tidigare liv eller att kami, de shintoistiska gudarna, spelat mig ett spratt genom att låta mig födas på andra sidan jorden.

Hur som helst så slukade jag alla böcker jag kom åt och såg alla filmer jag kunde hitta om detta fascinerande land. Detta ledde mig till slut in på de traditionella japanska stridskonsterna. Jag testade lite andra arter innan jag 1988 hittade bujinkan budo taijutsu vilket jag tränar än idag. Jag hade förmånen att få träna under Sveneric Bogsäter under mina första år vilket har format hela min syn på vår art. Det jag fastnade för inom bujinkan var hur naturligt alla rörelser utförs. Träningen återställer kroppen och sinnet till ett mer naturligt tillstånd, lite som jag tror att vi är menade att vara.

Kontakt: magnus@sanshi.se | 0733-16 15 39