Wudang Xuanwupai

Lär dig att bemästra dig själv

Träning under Covid-19

Wudang Xuanwupai startade för befintliga medlemmar igen onsdag den 13 januari. Vi tränar kl 19:00-20:30. Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan meddela dig när ordinarie träning (förhoppningsvis februari) startar upp igen. Du är hjärtligt välkommen!

Vi kommer att träna jibengong (grundträning), former, individuell fysträning mm. Då träningen är förlagd utomhus är rekommendation långbyxor, långärmad tröja, jacka, skor för utebruk och ev mössa för att hålla värmen uppe.

Vi kommer att vara i anslutning till vår lokal på Kabelgatan och har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning.

Detta gäller vid träning utomhus:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom
  • Vi håller avstånd till varandra och undviker kontakt
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi genomför aktiviteten utomhus
  • Vi undviker gemensamma omklädningsrum
  • Vi reser till och från aktiviteten individuellt
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning efteråt

Djupa rötter

Genom interna och externa rörelser skapar vi jämvikt i hela människan genom koordination, balans, medvetande, vilket leder till bättre hälsa och ett lugnare sinne. Unikt med systemet är att alla rörelser som används i hälsosyfte också kan användas i en kampsituation. Hälsa och självförsvar i ett.

Wudang Xuanwupai har rötter som sträcker sig långt tillbaka i den kinesiska historien och lämpar sig för alla åldrar och kroppstyper eftersom man hela tiden tränar utefter sina egna förutsättningar. Träningen ger en ökad känsla av välbefinnande, mer energi och förbättrad kroppskännedom. Den stärker både kropp och själ.

Det är ett komplett system för hälsa och kamp men kan även utgöra en utmärkt grund för din övriga träning i andra arter.

Ansvarig tränare är Magnus Andersson.