Wudang Xuanwupai

Wudang Xuanwupai är en kampkonst från de legendariska Wudangbergen i Kina. Systemet ger ökad hälsa, självkultivering och inte minst självförsvar genom träning i olika former av qigong och taijiquan. Unikt med systemet är att alla rörelser som används i hälsosyfte också kan användas i en kampsituation. Hälsa och självförsvar i ett!

Wudang Xuanwupai lämpar sig för alla åldrar och kroppstyper eftersom man hela tiden tränar utefter sina egna förutsättningar. Träningen ger en ökad känsla av välbefinnande, mer energi och förbättrad kroppskännedom. Den stärker både kropp och själ.

Det är ett komplett system för hälsa och kamp men kan även utgöra en utmärkt grund för din övriga träning i andra arter.

Terminsavgift : 1200:- (Betalas in till swish 0733-16 15 39 alt. PlusG 713410-9)
Klädsel : Löst sittande och bekväma träningskläder (alt. kinesisk kung fu dräkt) samt mjuka skor eller barfota.
Ålder : från 13 år
Medlemsblankett: Ladda ner blanketten, fyll i på datorn eller manuellt och ta med till träningen. Vi har även blanketter i träningslokalen.

Nästa nybörjarstart är tisdagen den 4 september 2018
Vi håller till i Björkris Gymnastiksal (bakom Hede Fashion Outlet). Parkering finns och kommer du med pendeln från Göteborg så hoppa av vid Hede station. Vi tränar på följande tider:

  • Tisdagar 18.00-19.30 (Några enstaka tillfällen under terminen kommer att ställas in pga andra aktiviteter)

Vår instruktör är Magnus Andersson har över 30 års erfarenhet inom japanska och kinesiska kampsystem.

Han började sin bana i mitten av 80-talet med japansk budo, speciellt en form kallad bujinkan budo taijutsu som man också kan träna här på Sanshi Budo & Kampcenter. Den träningen har varit en röd tråd sedan dess och har varvats med kinesisk taijiquan och qigong sedan mitten av 90-talet.

2013 kom den sista pusselbiten in i träningen. Magnus fick kontakt med en man som bott flera år uppe i Wudangbergen i Kina och som precis kommit hem därifrån. Hans namn är Jakob Isaksson och han blev Magnus första instruktör i den kinesiska inre stilen Wudang Xuanwupai. Ett mycket dynamiskt system för kropp och själ med ursprung i de dimhöljda bergen i Kina.

Några år senare kom även en annan svensk hem från Kina som tränat samma stil uppe i bergen, Simon Brunström, som även han kom att bli Magnus instruktör i systemet. Båda två är lärljungar till den kinesiske mästaren Tang Li Long vilket gör att vi hela tiden är väldigt nära källan till vår art. I maj 2017 fick Magnus själv möjlighet att träffa Tang Shifu, vilket mer eller mindre är ett krav för att få börja undervisa i Wudang Xuanwupai.

Kontakta gärna Magnus om du har frågor eller är sugen på att börja träna. Han nås på magnus@sanshi.se eller telefon 0733-16 15 39.