Jonas Kilander

Madunong Guro Kali Sikaran

Kontakt: jonas@sanshi.se | 0730-254598

Jag har många års erfarenhet inom Kali Sikaran under ledning av Punong Guro Johan Skålberg, Kali Sikaran International. Andra stilar jag tränat vid sidan om är bland annat krav maga, thaiboxning, silat och defencelab. Anledningen till att jag valde att fokusera på Kali Sikaran var att jag var ute efter ett funktionellt självförsvar väl förankrat i verkligheten. En annan viktig anledning var att jag hittade både klubb och tränare som jag trivdes väldigt med, vilket är mycket viktigt för mig.

Det tog inte mer än några månader innan jag bestämde sig på att satsa helhjärtat på träningen för att så småningom bli instruktör. Jag fick en ny familj och en gemenskap som jag saknat hela mitt liv och under många år verkade jag som instruktör på Kali Sikaran i Göteborg.

Anledningen till att jag började träna var för att få ett lugn och en ökad självsäkerhet, såväl i min ensamhet som på stan om något skulle hända. Sedan jag börjat träna har jag hanterat alla situationer genom att behålla ett lugn som jag inte kunnat få från något annat än kampsportsträningen. Den självkänslan jag har idag har jag fått genom den fysiska och mentala träning du får i just Kali Sikaran. För Kali är så mycket mer än bara fysisk träning.

Jag brinner för den personliga utvecklingen både hos mig själv som instruktör såväl som hos mina elever. Jag är van att träna grupper men också samtidigt se varenda individ med alla svagheter och styrkor var för sig.

Ansvarig tränare Kali Sikaran Kungsbacka.