Christian Matti

Phase III Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan |  Muay Thai

Mitt intresse för Japan väcktes förmodligen när jag var 6-7 år då jag fick en kimono av min farbror som var stationerad i Tokyo av SAS. Intresset för Japan och dess historia slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Det började med judo som 11-åring, Wado-ryu karate, Aikido, Kyokushinkai Karate, Kung-Fu … Tränade i många år thaiboxning i Göteborg och letade efter den rätta träningen. Sökandet fortsatte, och här gav Stephen K. Hayes Ninja-böcker bränsle till letandet, som senare ledde mig fram till den art som svarade upp till det jag då sökte, Bujinkan Ninpo Taijutsu.

I Bujinkan förenas alla typer av människor i en art utan tävlingsmoment och med en attityd som välkomnar alla som vill lära känna kampkonstens väg. Vi börjar alla träna av en anledning. Denna anledning är viktig att hålla fast vid genom din träning. För den är förutom syftet också den inspirationen och grund du står på genom din utveckling och återkommer till. För mig handlar träningen om att lära mig behärska ett effektivt självförsvar och nå ökad kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka.

Nuförtiden är jag mer engagerad i Kali Sikaran International, en Filippinska kampart, där jag har mitt träningsfokus och min motivation.

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Magnus Andersson

Shihan 10 Dan Bujinkan  |  Laoshi Wudang Xuanwupai

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för japansk historia och kultur. Jag minns att jag som liten mest ritade shintohelgedomar och samurajer när mina jämnåriga kompisar ritade bilar och båtar. Eftersom min familj är helsvensk sedan Hedenhös dagar var det inte många som förstod varifrån min passion för landet i öster kom ifrån, men mitt filosofiska sinne vill gärna tro att jag var japan i ett tidigare liv eller att kami, de shintoistiska gudarna, spelat mig ett spratt genom att låta mig födas på andra sidan jorden.

Hur som helst så slukade jag alla böcker jag kom åt och såg alla filmer jag kunde hitta om detta fascinerande land. Detta ledde mig till slut in på de traditionella japanska stridskonsterna. Jag testade lite andra arter innan jag 1988 hittade bujinkan budo taijutsu vilket jag tränar än idag. Jag hade förmånen att få träna under Sveneric Bogsäter under mina första år vilket har format hela min syn på vår art. Det jag fastnade för inom bujinkan var hur naturligt alla rörelser utförs. Träningen återställer kroppen och sinnet till ett mer naturligt tillstånd, lite som jag tror att vi är menade att vara.

Kontakt: magnus@sanshi.se | 0733-16 15 39

Jonas Kilander

Madunong Guro Kali Sikaran

Vår instruktör är Madunong Guro Jonas Kilander, med många års erfarenhet inom Kali Sikaran under ledning av Punong Guro Johan Skålberg, Kali Sikaran International. Andra stilar han tränat vid sidan om innefattar bland annat krav maga, thaiboxning, silat och defencelab. Anledningen till att Jonas valde att fokusera på Kali Sikaran var att han var ute efter ett funktionellt självförsvar väl förankrat i verkligheten. En annan viktig anledning till att han valde Kali Sikaran var att han hittade både klubb och tränare som han trivdes med, vilket är mycket viktigt.

Det tog inte mer än några månader innan Jonas bestämde sig på att satsa helhjärtat på träningen för att så småningom bli instruktör. ”-Jag fick en ny familj och en gemenskap som jag saknat hela mitt liv,” säger Jonas som under många år verkade som instruktör på Kali Sikaran i Göteborg.

”-Anledningen till att jag började träna var för att få ett lugn och en självsäkerhet, såväl i min ensamhet som på stan om något skulle hända. Sedan jag börjat träna har jag hanterat alla situationer genom att behålla ett lugn som jag inte kunnat få från något annat än träningen. Den självkänslan jag har idag har jag fått genom den fysiska och mentala träning du får i just Kali. Kali är så mycket mer än bara fysisk träning.”

Jonas brinner för den personliga utvecklingen både hos sig själv som instruktör såväl som hos sina elever. Han är van att träna grupper men att samtidigt se varenda individ med alla svagheter och styrkor var för sig.

Kontakt: jonas@sanshi.se | 0730-254598 .