Christian Matti

Phase 4 Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan Budo Taijutsu | Sanshi Muay Thai Kru

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Intresset för Japan och dess fantastiska historia slog klorna i mig redan som 7-åring och fick mig tidigt in på olika budoarter. Jag började i judo som 10-åring och fortsatte med Wado-ryu karate, Hong Kwen Kung Fu, Aikido, Kendo, Kyokushinkai Karate och senare Ironman och Johny´s Kickcenter där jag tränade thaiboxning under flera år. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gjorde intryck och under slutet av 90-talet ledde detta mig fram till Bujinkan.

2013 var ett tufft år för vår klubb i Göteborg och mina tankar gick till barnverksamheten som borde kunna generera en del inkomster. Tanken var att utgå från Bujinkans lärobäcker men samtidigt skapa en miljö för barnen där de fick lov att vara barn, och inte små vuxna. Tillsammans med Jonas Lindgren skapades Ninpo Dragons. Med genomtänkt manual, egen logga, t-shirts och nytt graderingssystem som byggde på närvaro och inte kunskap blev detta en succé. Tävlingsfri idrott för alla barn och ungdomar. Gå gärna in på ninpodragons.se och läs mer om vårt koncept för barn.

I februari 2017 klev jag in i en lokal i Göteborg och var med på ett Basic Knife Defense-läger med Punong guro Johan Skålberg, grundare av Kali Sikaran International och fastnade. En komplett träningsform som 100% svarar upp på mitt intresse och syfte med kampsport. I Kali Sikaran International har jag idag mitt största träningsfokus och där fortsätter jag min kampsportsresa mot nya kunskaper.

Med min kampsportsträning vill jag utveckla min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i nyfikenhet och att lära mig behärska min kropp och mitt sinne och att därigenom också bli effektiv i tekniker som krävs för ett fungerande självförsvar.

Ansvarig tränare i Kali Sikaran Kungsbacka , Sanshi Muay Thai och Sanshi-Ryu Ungdom samt medinstruktör i Bujinkan Ninpo Taijutsu.

Magnus Minghetti

Shihan 15 dan Bujinkan  |  Laoshi Wudang Xuanwupai  |  2 duan Jiang Rong Qiao Bagua Zhang

Kontakt: magnus@sanshi.se | 0733-16 15 39

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för japansk historia och kultur. Jag minns att jag som liten mest ritade shintohelgedomar och samurajer när mina jämnåriga kompisar ritade bilar och båtar. Eftersom min familj är helsvensk sedan Hedenhös dagar var det inte många som förstod varifrån min passion för landet i öster kom ifrån, men mitt filosofiska sinne vill gärna tro att jag var japan i ett tidigare liv eller att kami, de shintoistiska gudarna, spelat mig ett spratt genom att låta mig födas på andra sidan jorden.

Hur som helst så slukade jag alla böcker jag kom åt och såg alla filmer jag kunde hitta om detta fascinerande land. Detta ledde mig till slut in på de traditionella japanska stridskonsterna. Jag testade lite andra arter innan jag 1988 hittade bujinkan budo taijutsu vilket jag tränar än idag. Jag hade förmånen att få träna under Sveneric Bogsäter under mina första år vilket har format hela min syn på vår art. Det jag fastnade för inom bujinkan var hur naturligt alla rörelser utförs. Träningen återställer kroppen och sinnet till ett mer naturligt tillstånd, lite som jag tror att vi är menade att vara. I april 2022 efter drygt 34 års hård träning erhöll jag högsta graden av svart bälte inom Bujinkan ninpo taijutsu.

Det andra benet jag står på är fast förankrat i de kinesiska Wudang-bergen och jag är även lärare i de inre kinesiska stilarna Wudang Xuanwupai och Jiang Rong Qiao Bagua Zhang. Utövandet ger dig bättre hälsa, ökad kroppskontroll och kunskap i självskydd genom träning i olika former av gongfu (taijiquan, bagua, qigong m.m.). Ett tydligt inslag i just de kinesiska arterna är att vi tränar upp en styrka från insidan och ut (internal martial arts).

Ansvarig tränare i Bujinkan Ninpo Taijutsu, Wudang Xuanwupai och Jiang Rong Qiao Bagua Zhang.

Assisterande instruktörer

KALI SIKARAN – Tord Westerlund Phase 3

SANSHI KUNG FU – Mattias Kjellenberg och Daniel Dahlgren

BUJINKAN NINPO TAIJUTSU – Andreas Öhman, 1 Kyu

NINPO DRAGONS – Gustaf Ankarloo, 5 Dan

 

Martin Araya

Bujinkan 6 Kyu | Ansvarig Ninpo Dragons och Ninpo Tigers

Kontakt: martin@sanshi.se | 0762-10 56 21

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för träning och rörelseglädje och har tidigare tränat Bujinkan Budo Taijutsu i Göteborg. När jag 2017 fick möjlighet att ta upp träningen igen när Sanshi Budo Kampcenter öppnade upp vuxenträning i Kungsbacka kände jag att jag kommit hem igen.

Min ena dotter började i barnträningen, Ninpo Dragons Kungsbacka, redan 2016 och jag kände direkt att jag ville bli hjälptränare. Detta har efter några år nu mynnat ut i att jag blivit huvudtränare för barnen och ni hittar mig de flesta lördagarna på mattan tillsammans med våra två barngrupper.

Jag har även varit med om att ta fram ett nytt koncept i Sanshi Budo Kampcenter, gruppen med Ninpo Tigers, för de barn som trivs bättre i mindre grupper.

Ansvarig tränare Ninpo Dragons (barn 7-12 år) och Ninpo Tigers (en del av Dragons).