Christian Matti

Phase 4 Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan |  Muay Thai

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Mitt intresse för Japan väcktes när jag var runt 7 år och fick en kimono av min farbror som var stationerad av SAS i Tokyo. Intresset för Japan och dess fantastiska historia med ninja och samurjer slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Jag började med judo som 10-åring och fortsatte med Wado-ryu karate i gymnasieåldern, tränade Hong Kwen i Bergsjön, Aikido i Guldheden, Kyokushinkai Karate och senare Ironman och Johny´s Kickcenter där jag tränade kick/thaiboxning under några år. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gav tidigt inspiration till letandet och under slutet av 90-talet ledde detta mig fram till Bujinkan.

I februari 2017 klev jag in i en lokal i Göteborg och var med på ett Basic Knife Defense-läger med Punong guro Johan Skålberg, grundaren av Kali Sikaran International och fastnade direkt. En komplett träningsform som helt svarar upp på mina intressen och syften med kampsport. Idag är jag mest engagerad i Kali Sikaran International där jag har mitt största träningsfokus och där jag fortsätter min kampsportsresa mot nya utmaningar.

Med min kampsportsträning vill jag öka och utveckla min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i nyfikenhet och att lära mig behärska min kropp och mitt sinne och att därigenom också bli effektiv i tekniker som krävs för ett fungerande självförsvar.


Ansvarig tränare i Sanshi Muay Thai och Sanshi Ungdom (13-16 år), instruktör i Bujinkan Ninpo Taijutsu och hjälpinstruktör Kali Sikaran.

Magnus Minghetti

Shihan 10 Dan Bujinkan  |  Laoshi Wudang Xuanwupai

Kontakt: magnus@sanshi.se | 0733-16 15 39

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för japansk historia och kultur. Jag minns att jag som liten mest ritade shintohelgedomar och samurajer när mina jämnåriga kompisar ritade bilar och båtar. Eftersom min familj är helsvensk sedan Hedenhös dagar var det inte många som förstod varifrån min passion för landet i öster kom ifrån, men mitt filosofiska sinne vill gärna tro att jag var japan i ett tidigare liv eller att kami, de shintoistiska gudarna, spelat mig ett spratt genom att låta mig födas på andra sidan jorden.

Hur som helst så slukade jag alla böcker jag kom åt och såg alla filmer jag kunde hitta om detta fascinerande land. Detta ledde mig till slut in på de traditionella japanska stridskonsterna. Jag testade lite andra arter innan jag 1988 hittade bujinkan budo taijutsu vilket jag tränar än idag. Jag hade förmånen att få träna under Sveneric Bogsäter under mina första år vilket har format hela min syn på vår art. Det jag fastnade för inom bujinkan var hur naturligt alla rörelser utförs. Träningen återställer kroppen och sinnet till ett mer naturligt tillstånd, lite som jag tror att vi är menade att vara.

Det andra benet jag står på är fast förankrat i de kinesiska Wudang-bergen och jag är även lärare i den inre kinesiska stilen Wudang Xuanwupai. Utövandet ger dig bättre hälsa, ökad kroppskontroll och kunskap i självskydd genom träning i olika former av gongfu (taijiquan, qigong m.m.). Ett tydligt inslag i just de kinesiska arterna är att vi tränar upp en styrka från insidan och ut (internal martial arts).

Ansvarig tränare i Bujinkan Ninpo Taijutsu och Wudang Xuanwupai.

Martin Araya

Bujinkan 6 Kyu | Ansvarig Ninpo Dragons och Ninpo Tigers

Kontakt: martin@sanshi.se | 0762-10 56 21

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för träning och rörelseglädje och har tidigare tränat Bujinkan Budo Taijutsu i Göteborg. När jag 2017 fick möjlighet att ta upp träningen igen när Sanshi Budo Kampcenter öppnade upp vuxenträning i Kungsbacka kände jag att jag kommit hem igen.

Min ena dotter började i barnträningen, Ninpo Dragons Kungsbacka, redan 2016 och jag kände direkt att jag ville bli hjälptränare. Detta har efter några år nu mynnat ut i att jag blivit huvudtränare för barnen och ni hittar mig de flesta lördagarna på mattan tillsammans med våra två barngrupper.

Jag har även varit med om att ta fram ett nytt koncept i Sanshi Budo Kampcenter, gruppen med Ninpo Tigers, för de barn som trivs bättre i mindre grupper.

Ansvarig tränare Ninpo Dragons (barn 7-12 år) och Ninpo Tigers (en del av Dragons).