Muay Thai – Ungdomsgrupp

Ungdomsträning i thaiboxning

Den här gruppen är för killar och tjejer mellan 11 och 15 år som söker en fysisk, disciplinerad och mycket allsidig träning.

 

Är du nyfiken och vill börja träna får du gärna kontakta oss via info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan planera träningen och välkomna dig på bästa sätt.

 

Under vecka 35 och 36 har vi kostnadsfri prova-på för alla inför hösten. Då får du känna lite på träningen och se om det är något som passar dig.

 

 

Hur och för vem?

Träningen sker mestadels i par (2 och 2) genom olika kombinationer mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas.
Vi värmer upp med enkla slag- och sparkar, mest för att få igång fötterna och öka pulsen något.
Därefter lägger vi på kombinationer och bygger upp ett tempo.
Mittsar är bra hjälpmedel när vi vill ta i lite mer och när vi lär oss olika kombinationer.
Vi kör på i ganska högt tempo under 1 timme med varierade inslag.
Du behöver inte ha gjort detta tidigare, alla är välkomna oavsett träningserfarenhet.

 

Träningen är öppen för dig från 11 – 15 år och vill du ta med en kompis ibland så går det att lösa betalning/pass på plats

Vi tränar i vår lokal på Kabelgatan 9. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka korta byxor och t-shirt.

 

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan planera träningen och välkomna dig på bästa sätt.
Ansvarig tränare är Mikael Andersson, 0761-365 849 /mikael@sanshi.se.

 

Träningsavgift

Medlemsavgiften i SBKC är 200kr/år. Börjar du hos oss i augusti betalar du 100kr för resterande år.

Terminsavgiften är 1300kr och swishas till 123 130 0094. Skriv ”SMT + ditt namn”.

 

Utrustning

Du tränar i dina vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, eller beställer vår svarta snygga klubb-tröja. Vi tränar barfota på mjuk matta (skor ej tillåtet på thaiboxning). Det är bra om du skaffar dig egna handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer utav träningen. Vi rekommenderar att du väljer handskar med minst 12oz. Vi berättar gärna mer om skydd så att du får det som fungerar bäst. Vi har ett begränsat antal av utlåningsprylar.

 

Sanshi Muay Thai-medlemmar tränar i en svart t-shirt (kostar 200:- och finns att köpa på klubben) som korrekt uniform, thaishorts däremot väljer du själv efter tycke och smak, det finns hur många olika som helst att välja mellan och finns bl a på MM Sport, Jabb.se och Budo Fitness i Göteborg. Suspensoar och tandskydd rekommenderas för både killar och tjejer.

 

Hur vi kommunicerar utanför lokalen

Vi kommunicerar via WhatsUp och med kort varsel via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material. Instruktören aviserar via sms/email och i medlemsgruppen på WhatsUp om det sker förändring i schemat.

 

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran och dateras 2000 år tillbaka i tiden. 1929 styrdes arten upp under mer samlade former. Arten skapades som ett stridssystem med vapen och i de fall man förlorat sitt vapen skulle man ha kunskap i att försvara sig obeväpnat. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar och räknas som den hårdaste stående kampsporten idag.

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

 

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.
– Vi iakttar god hygien, tar av oss smycken, klockor och halsband och låter våra mobiler vara på ljudlös.