Sanshi Muay Thai

Sanshi Muay Thai är i huvudsak en motionsform där vi lägger något mindre vikt vid teknik men mer på styrka och kondition, vi har ingen tävlingssatsning och inga graderingar. Under passet delar vi upp gruppen i olika nivåer där vi i Level 1 inte har någon sparring, till skillnad från Level 2. Träningen sker mestadels genom olika kombinationer mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas. Alla är välkomna oavsett träningserfarenhet. Från 13 år.

 

Träning under Covid-19

Thaiboxningen startade för befintliga medlemmar igen måndag den 18 januari.  Är du ny och vill börja träna får du gärna kontakta oss på christian@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan meddela dig när ordinarie träning startar upp igen. Vi ser med fördel att du har en träningspartner med dig till träningen då vi just nu undviker nya kontakter.

Vi tränar på måndagar kl 18:00-19:00.

Då träningen är förlagd utomhus kan den komma att kortas ner något pga väder och vind. Vi har dock vid ett flertal tillfällen varit i sådant antal att vi kunnat vara inomhus med anpassning till gällande restriktioner. Detta vet vi inte förrän vid passets början så tag med kläder för både inne- och uteträning.

Kom i vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, vi tränar barfota på matta men även inomhusskor är okej. Det är bra om du har handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer av träningen. Klubben har försäljning så är du seriös med din träning så löser vi det.

Vi kommer att vara i anslutning till vår lokal på Kabelgatan och har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning.

Detta gäller vid träning utomhus:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom
  • Vi håller avstånd till varandra och undviker kontakt
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi genomför aktiviteten utomhus
  • Vi undviker gemensamma omklädningsrum
  • Vi reser till och från aktiviteten individuellt
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning och matta efteråt

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar.

Ansvarig tränare är Christian Matti.