Sanshi Muay Thai

Träningen

Sanshi Muay Thai är en motionsform av den stående och mycket effektiva kampsporten Muay Thai. Vi har ingen tävlingssatsning, alla tränar efter olika förutsättningar och mål. Många i klubben har detta som extra-träning till sin ordinarie kampsport och andra kör Muay Thai fullt ut, du väljer själv.

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi vet hur många som kommer till träningen.

Vi tränar i vår lokal på Kabelgatan där vi har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka korta byxor och t-shirt. Instruktören aviserar via sms/email och i medlemsgruppen på Facebook om träningen ställs in.

 

Hur och för vem?

Träningen sker mestadels genom olika kombinationer mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas.
Alla är välkomna oavsett träningserfarenhet.
Träningen är öppen för dig från 13 år. Vi matchar inte vuxen och barn under träningen. Vid sparring under träning delar vi upp gruppen i olika nivåer för att alla ska kunna hitta trygg träning på sin nivå.

 

Utrustning

Kom i vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, vi tränar barfota på mjuk matta. Det är bra om du har egna handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer utav träningen. Vi rekommenderar att du väljer handskar med minst 14oz.

Sanshi Muay Thai har också en svart  t-shirt (kostar 200:- och finns på klubben) som korrekt uniform, thaishorts däremot väljer du själv efter tycke och smak, det finns många olika att välja mellan. Suspensoar är att rekommendera för både killar och tjejer.

 

Hur vi kommunicerar utanför lokalen

Vi kommunicerar via facebook och i brådskande fall och kort varsel via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material.

 

 

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran och dateras 2000 år tillbaka i tiden. 1929 styrdes arten upp under mer samlade former. Arten skapades som ett stridssystem med vapen och i de fall man förlorat sitt vapen skulle man ha kunskap i att försvara sig obeväpnat. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar och räknas som den hårdaste stående kampsporten idag.

Ansvarig tränare är Christian Matti. Är du intresserad av att vara med, hör av dig till mig på 0708-762217 eller christian@sanshi.se

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta fr o m 9 feb 2022 men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.
– Vi iakttar god hygien