Muay Thai

Träning under Covid-19

Thaiboxningen startar för befintliga medlemmar igen måndag den 18 januari. Vi tränar kl 18:00-19:00. Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan meddela dig när ordinarie träning (förhoppningsvis februari) startar upp igen. Du är hjärtligt välkommen!

Planerad träning under januari: Måndagar 18:00-19:00.

Vi kommer att kunna köra mitts-träning och individuell fysträning. Då träningen är förlagd utomhus kan den komma att kortas ner något pga väder och vind.

Vi kommer att vara i anslutning till vår lokal på Kabelgatan och har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning.

Detta gäller vid träning utomhus:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom
  • Vi håller avstånd till varandra och undviker kontakt
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi genomför aktiviteten utomhus
  • Vi undviker gemensamma omklädningsrum
  • Vi reser till och från aktiviteten individuellt
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning efteråt

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar.

Sanshi Muay Thai är i huvudsak en motionsform där vi lägger vikt vid teknik, styrka och kondition, vi har ingen tävlingssatsning och inga graderingar. Under passet delar vi upp gruppen i olika nivåer där vi i Level 1 inte har någon sparring, till skillnad från Level 2. Träningen sker mestadels mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas. Alla är välkomna oavsett träningserfarenhet.

Vi tränar torsdagar mellan 18:00-19:00. OBS! Från och med vecka 36 kommer vi träna måndagar 18-19 med start 31/8. Kom i vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, vi tränar barfota på matta men även inomhusskor är okej. Det är bra om du har handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer av träningen. Klubben har försäljning så är du seriös så löser vi det. Välkommen.