Muay Thai

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar.

Sanshi Muay Thai är i huvudsak en motionsform där vi lägger vikt vid teknik, styrka och kondition, vi har ingen tävlingssatsning och inga graderingar. Under passet delar vi upp gruppen i olika nivåer där vi i Level 1 inte har någon sparring, till skillnad från Level 2. Träningen sker mestadels mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas. Alla är välkomna oavsett träningserfarenhet.

Vi tränar torsdagar mellan 18:00-19:00. OBS! Från och med vecka 36 kommer vi träna måndagar 18-19 med start 31/8. Kom i vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, vi tränar barfota på matta men även inomhusskor är okej. Det är bra om du har handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer av träningen. Klubben har försäljning så är du seriös så löser vi det. Välkommen.

Terminsstart

Den nya terminen startar onsdagen den 2 augusti kl 18:00 på Kabelgatan 9 i Kungsbacka. Anmäl dig i våra Facebook evenemang som läggs upp via Sanshi Budo & Kampcenter sidan. Om du inte har Facebook kan du maila till oss via vår kontaktsida.