Bujinkan Ninpo Taijutsu

Traditionell japansk kampkonst


 

Stilens bakgrund

Bujinkan Dojo grundades av sōke Masaaki Hatsumi för att hedra sin lärare sōke Toshitsugu Takamatsu. Det är en internationell organisation med sitt centrum i Noda-shi i provinsen Chiba ken i Japan. Bujinkan Dojo betyder den gudomliga krigarens hus, och är baserad på nio gamla samuraj- och ninjaskolor, så kallade ryuha, som Masaaki Hatsumi är sōke för (stormästare).

  • Togakure ryu Ninpo Taijutsu 戸隠流忍法体術
  • Gyokko ryu Kosshijutsu 玉虎流骨指術
  • Kukishinden ryu Happo Bikenjutsu 九鬼神伝流八法秘剣術
  • Koto ryu Koppojutsu 虎倒流骨法術
  • Shinden Fudo ryu Dakentaijutsu 神伝不動流打拳体術
  • Takagi Yoshin ryu Jutaijutsu 高木揚心流柔体術
  • Gikan ryu Koppojutsu 義鑑流骨法術
  • Gyokushin ryu Ninpo 玉心流忍法
  • Kumogakure ryu Ninpo 雲隠流忍法

Alla nio traditionerna har sitt eget ursprung i de tekniker som krigare utvecklat genom strid och kampsituationer under många århundraden. Arvet från slagfälten och från varje skola fördes vidare från generation till generation. Idag har Hatsumi sensei kombinerat dessa skolor i Bujinkan Ninpo Taijutsu.
 

Kommunikation

Vi kommunicerar via facebook och i brådskande fall via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela oss om du inte vill närvaro på sådant material.

 

Utrustning

Vi tränar både inne och ute vid vår lokal på Kabelgatan där vi har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka byxor och t-shirt. Instruktören aviserar i medlemsgruppen på Facebook om det blir träning ute eller inne.

Under träning använder vi oss utav den traditionella svart dräkten, Gi, med tillhörande bälte. Hör med din instruktör som kan förklara mer om vad du behöver och vart du vänder dig för att köpa din utrustning. Vi har även en Sanshi T-shirt som är bra att ha under dräkten och som är okej att träna i. Följande utrustning rekommenderas för att du ska kunna tillgodogöra dig en bra träning hos oss:

Ansvarig tränare är Magnus Minghetti.

 

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta fr o m 9 feb men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi kan ibland genomföra vissa aktiviteter utomhus under vår/sommar och när det är bra väder så tag med skor.
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.