Ninpo Tigers

Vi har intag under terminerna bara i mån av plats. Skicka en intresseanmälan till martin@sanshi.se

 

Ninpo Tigers | våga – vilja – växa

Ninpo Tigers Kungsbacka är en del av Sanshi Budo Kampcenter IF.
Vi bedriver budo-träning för barn i ålder från 7 år och uppåt.

 

– Torsdagar 17:00-18:00

 

Sanshi Budo Kampcenter i Kungsbacka erbjuder ett koncept för barn och yngre ungdomar (Ninpo Dragons) där pedagogik och metodik låg klart för lansering 2014. Vi baserar den träningen på den japanska budo-arten Bujinkan Budo Taijutsu men huvudsyftet är att i den här åldern lägga mer fokus på att utveckla barnen i motorik, kamratskap, ömsesidig respekt och kroppskontroll snarare än att lära sig slag och sparkar.

 

Ninpo Tigers Kungsbacka

Under hösten 2020 startade Sanshi Budo Kampcenter upp en ny grupp som blir en del i vårt redan etablerade Ninpo Dragons-koncept. Denna grupp är för barn och ungdomar som har ett intresse av att träna med oss, som är intresserade av kampsport och som får bättre förutsättningar att utvecklas och trivas i ett mindre sammanhang.

 

I gruppen, som endast har 10 platser per tillfälle, har vi lika stort fokus på glädjen att få uppleva gemenskap som på fysiska aktiviteter. Det kan handla om att få testa sushi eller japanskt te, öva på kullerbyttor och fallteknik, se en film om samurajer och ninjor eller bara prata och leka lekar tillsammans. Här sker allt utifrån barnens individuella förutsättningar i den takt de behöver för att vara trygga nog att utmana sig själva, och det är viktigare att vilja och våga det än att prestera. Vår förhoppning är att barnen i denna grupp ska få uppleva rörelseglädje och den positiva effekt fysisk träning har för måendet, både fysiskt och psykiskt.

 

Gruppen träffas vid ett tillfälle i veckan under 60 minuter och leds av Martin Araya som även är ansvarig för Ninpo Dragons. Martin, som till vardags arbetar som personlig assistent, har erfarenheter av barn som i olika sammanhang behöver extra stöd. Tag gärna kontakt med Martin och hör om detta kan vara något för just ditt barn.

 

För att skapa så goda förutsättningar som möjligt för alla barn och ungdomar i både Ninpo Dragons och Ninpo Tigers finns även en specialpedagog, Gabriella Araya, kopplad till klubben.

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vet hur många som kommer till träningen.

Vi tränar både inne (sommartid) och ute vid vår lokal på Kabelgatan 9. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka byxor och t-shirt. Instruktören aviserar i medlemsgruppen på Facebook om det blir träning ute eller inne.

Medlemsblankett

Ni får en blankett utav en instruktör som ni fyller i och lämnar tillbaka innan barnet börjar träna.

 

Tränings- och medlemsavgifter

Träningsavgift 950 kr / termin, medlemsavgift 200 kr/år.

 

Intag/platser

Anmäl gärna ditt intresse i god tid. Grupperna har begränsat antal platser för att aldrig äventyra kvaliteten och säkerheten på träningen. Hör av dig via en intresse-anmälan på email eller telefon om du är intresserad av att vara med på träningen. Du hittar våra kontaktuppgifter under Kontakt

 

Terminsstart

Vi har löpande intag en månad in i varje termin och tar gärna emot din intresseanmälan. VI har stort tryck på grupperna och vill aldrig äventyra säkerheten och kvaliteten på träning, därför kan det var fullt när du söker och du sätts då upp på en intresselista för nästkommande termin.

Ansvarig tränare är Martin Araya.

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom på sjukdom
  • Vi försöker hålla oss till samma träningspartner
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning efteråt
  • Vi iakttar god hygien, håller tå- och fingernaglar korta och tar av smycken, halsband och klockor under träning.