Christian Matti

Phase III Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan |  Muay Thai

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Mitt intresse för Japan väcktes när jag var runt 7 år och fick en kimono av min farbror som var stationerad i Tokyo av SAS. Intresset för Japan och dess historia slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Det började med judo som 11-åring och fortsatte med Wado-ryu karate, testade på Aikido, Kyokushinkai Karate, och med flytten till Göteborg hamnade jag på Ironman och senare Johny´s Kickcenter och tränade kick/thaiboxning där under några år. Under tiden letade jag vidare efter den kampsport som kunde ge mig det jag sökte. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gav tidigt bränsle till letandet och jag kom i kontakt med deras organisation i USA. De ledde mig senare fram till den art som vid den tiden svarade upp till det jag då sökte, Ninja… Ninjutsu.. Bujinkan Ninpo Taijutsu.

Min kampsportsträning handlar om att hela tiden öka min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i att lära mig behärska min kropp, mitt sinne och att därigenom också bli effektiv i självförsvar som fungerar. Nytta med nöje! Om jag ens en endaste gång behöver använda det jag lärt mig är det värt alla tio tusentals timmar jag spenderat i träningslokalerna genom åren. Om jag inte behöver använda det, har jag haft en fantastiskt rolig och givande träning under tiden och fått vänner för livet!

2017 klev jag in i en lokal i Göteborg och körde ett kniv-läger med Johan Skålberg, grundaren av Kali Sikaran International och fastnade. Idag är jag mer engagerad i Kali Sikaran International där jag har mitt största träningsfokus och där jag nu fortsätter min resa.
Ansvarig tränare i Muay Thai och Sanshi Ungdom (13-16 år), instruktör i Bujinkan Ninpo Taijutsu, Ninpo Dragons och hjälpinstruktör i Kali Sikaran.

Magnus Andersson

Shihan 10 Dan Bujinkan  |  Laoshi Wudang Xuanwupai

Kontakt: magnus@sanshi.se | 0733-16 15 39

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för japansk historia och kultur. Jag minns att jag som liten mest ritade shintohelgedomar och samurajer när mina jämnåriga kompisar ritade bilar och båtar. Eftersom min familj är helsvensk sedan Hedenhös dagar var det inte många som förstod varifrån min passion för landet i öster kom ifrån, men mitt filosofiska sinne vill gärna tro att jag var japan i ett tidigare liv eller att kami, de shintoistiska gudarna, spelat mig ett spratt genom att låta mig födas på andra sidan jorden.

Hur som helst så slukade jag alla böcker jag kom åt och såg alla filmer jag kunde hitta om detta fascinerande land. Detta ledde mig till slut in på de traditionella japanska stridskonsterna. Jag testade lite andra arter innan jag 1988 hittade bujinkan budo taijutsu vilket jag tränar än idag. Jag hade förmånen att få träna under Sveneric Bogsäter under mina första år vilket har format hela min syn på vår art. Det jag fastnade för inom bujinkan var hur naturligt alla rörelser utförs. Träningen återställer kroppen och sinnet till ett mer naturligt tillstånd, lite som jag tror att vi är menade att vara.

Det andra benet jag står på är fast förankrat i de kinesiska Wudang-bergen och jag är även lärare i den inre kinesiska stilen Wudang Xuanwupai. Utövandet ger dig bättre hälsa, ökad kroppskontroll och kunskap i självskydd genom träning i olika former av gongfu (taijiquan, qigong m.m.). Ett tydligt inslag i just de kinesiska arterna är att vi tränar upp en styrka från insidan och ut (internal martial arts).

Ansvarig tränare i Bujinkan Ninpo Taijutsu och Wudang Xuanwupai.

Jonas Kilander

Madunong Guro Kali Sikaran

Kontakt: jonas@sanshi.se | 0730-254598

Jag har många års erfarenhet inom Kali Sikaran under ledning av Punong Guro Johan Skålberg, Kali Sikaran International. Andra stilar jag tränat vid sidan om innefattar bland annat krav maga, thaiboxning, silat och defencelab. Anledningen till att jag valde att fokusera på Kali Sikaran var att jag var ute efter ett funktionellt självförsvar väl förankrat i verkligheten. En annan viktig anledning var att jag hittade både klubb och tränare som jag trivdes med, vilket är mycket viktigt för mig.

Det tog inte mer än några månader innan jag bestämde sig på att satsa helhjärtat på träningen för att så småningom bli instruktör. Jag fick en ny familj och en gemenskap som jag saknat hela mitt liv och under många år verkade jag som instruktör på Kali Sikaran i Göteborg.

Anledningen till att jag började träna var för att få ett lugn och en självsäkerhet, såväl i min ensamhet som på stan om något skulle hända. Sedan jag börjat träna har jag hanterat alla situationer genom att behålla ett lugn som jag inte kunnat få från något annat än träningen. Den självkänslan jag har idag har jag fått genom den fysiska och mentala träning du får i just Kali. Kali är så mycket mer än bara fysisk träning.

Jag brinner för den personliga utvecklingen både hos mig själv som instruktör såväl som hos mina elever. Jag är van att träna grupper men att samtidigt se varenda individ med alla svagheter och styrkor var för sig.

Ansvarig tränare Kali Sikaran Kungsbacka.

Martin Araya

Bujinkan 6 Kyu | Ansvarig Ninpo Dragons och Sanshi Ungdom

Kontakt: martin@sanshi.se | 0762-10 56 21

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för träning och rörelseglädje. Jag har tidigare tränat Bujinkan Budo Taijutsu i Göteborg och när jag 2017 fick möjlighet att ta upp träningen igen när Sanshi Budo & Kampcenter öppnade i Kungsbacka kände jag att jag kommit hem.

Min ena dotter började i barnträningen, Ninpo Dragons, redan 2016 och jag kände direkt att jag ville bli hjälptränare. Detta har efter några år nu mynnat ut i att jag blivit huvudtränare för barn och ni hittar mig de flesta lördagarna på mattan tillsammans med våra två barngrupper och vår fina ungdomsgrupp.

Jag har även varit med om att ta fram ett nytt koncept i Sanshi Budo Kampcenter, gruppen med Ninpo Tigers, för de barn som trivs bättre i mindre grupper.

Ansvarig tränare Ninpo Dragons (barn 7-12 år) och Ninpo Tigers (en del av Dragons).