Sanshi Muay Thai

Träningen

Sanshi Muay Thai är en motionsform av den stående och mycket effektiva (och hårda) thailändska kampsporten Muay Thai. Alla tränar efter olika förutsättningar och mål och många i klubben har detta som extra-träning till sin ordinarie kampsport och andra kör Muay Thai fullt ut, du väljer själv.

 

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan planera träningen och välkomna dig på bästa sätt.

 

Vi tränar i vår lokal på Kabelgatan 9. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka korta byxor och t-shirt.
Instruktören aviserar via sms/email och i medlemsgruppen på WhatsUp om träningen ställs in.

 

Hur och för vem?

Träningen sker mestadels i par (2 och 2) genom olika kombinationer mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas.
Vi värmer upp med enkla slag- och sparkar, mest för att få igång fötterna och öka pulsen något.
Därefter lägger vi på kombinationer men kör ännu inte hårt eller snabbt.
Mittsar är bra hjälpmedel när vi vill ta i lite mer och när vi lär oss olika kombinationer.
Vi kör på i ganska högt tempo under 1 timme med varierade inslag. Du behöver inte ha gjort detta tidigare, alla är välkomna oavsett träningserfarenhet.

 

Träningen är öppen för dig från 13 år och är du mellan 13-15 år så är det en fördel om du har en kompis med dig. Vi matchar inte vuxen och barn under träningen.

 

Vid sparring (fria slag och sparkar med kontroll) under träning delar vi upp gruppen i olika nivåer för att alla ska kunna hitta en trygg träning på sin nivå.

 

Ansvarig tränare är Christian Matti. Är du intresserad av att vara med, hör av dig till mig på 0708-762217 eller christian@sanshi.se

 

Utrustning

Du tränar i dina vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, eller beställer vår svart klubb-tröja. Vi tränar barfota på mjuk matta (skor ej tillåtet på thaiboxning). Det är bra om du har egna handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer utav träningen. Vi rekommenderar att du väljer handskar med minst 12oz (minst 14 oz som vuxen). Vi berättar gärna mer om skydd så att du får det som fungerar bäst.

 

Sanshi Muay Thai-medlemmarna har en svart t-shirt (kostar 200:- och finns på klubben) som korrekt uniform, thaishorts däremot väljer du själv efter tycke och smak, det finns många olika att välja mellan och finns på MM Sport, Jabb.se och Budo Fitness i Göteborg. Suspensoar är att rekommendera för både killar och tjejer.

 

Hur vi kommunicerar utanför lokalen

Vi kommunicerar via WhatsUp och med kort varsel via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material.

 

 

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran och dateras 2000 år tillbaka i tiden. 1929 styrdes arten upp under mer samlade former. Arten skapades som ett stridssystem med vapen och i de fall man förlorat sitt vapen skulle man ha kunskap i att försvara sig obeväpnat. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar och räknas som den hårdaste stående kampsporten idag.

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

 

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.
– Vi iakttar god hygien, tar av oss smycken, klockor och halsband och låter våra mobiler vara på ljudlös.