Sanshi Muay Thai

Sanshi Muay Thai är en öppen klass, dvs du betalar i dörren eller terminsavgift. Sanshi Muay Thau är i huvudsak en motionsform av Thaiboxning där vi lägger något mindre vikt vid teknik men mer på styrka och kondition, vi har ingen tävlingssatsning och inga graderingar. Under passet delar vi upp gruppen i olika nivåer där vi i Level 1 inte har någon sparring, till skillnad från Level 2. Träningen sker mestadels genom olika kombinationer mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas. Alla är välkomna oavsett träningserfarenhet. Från 13 år. Är du under 13 år kan du träna men du får då se till att ha med en kompis att träna tillsammans med. Vi matchar inte vuxen och barn under träningen.

Träningsstart för hösten är 30 augusti. Vi tränar på måndagar kl 18:00-19:00.
Träningsavgift 100:-/tillfälle
Terminsavgift 1000:-/halvår (friskvårdskvitto gäller vid betalning av helår, 2000:-)

Kom i vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, vi tränar barfota på mjuk matta. Det är bra om du har egna handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer utav träningen. Klubben har försäljning av utrustning så är du seriös med din träning så löser vi det enkelt. Klubben har en svart Sanshi Muay Thai t-shirt (kostar 200:-) som korrekt uniform, thaishorts väljer du själv efter tycke och smak.

Detta gäller alltid vid träning:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom på sjukdom
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning och matta efteråt

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar.

Ansvarig tränare är Christian Matti.