Sanshi Muay Thai

Träningen

Under passet delar vi upp gruppen i olika nivåer där vi i Level 1 inte har någon sparring, till skillnad från Level 2. Träningen sker mestadels genom olika kombinationer mot slag- och sparkmittsar och vi fokuserar på att ha kul och svettas. Alla är välkomna oavsett träningserfarenhet. Från 13 år. Är du under 13 år kan du träna men du får då se till att ha med en kompis att träna tillsammans med. Vi matchar inte vuxen och barn under träningen.
 
Kom i vanliga träningskläder, T-shirt och shorts, vi tränar barfota på mjuk matta. Det är bra om du har egna handskar och benskydd, då får du ut betydligt mer utav träningen. Klubben har försäljning av utrustning så är du seriös med din träning så löser vi det enkelt. Klubben har en svart Sanshi Muay Thai t-shirt (kostar 200:-) som korrekt uniform, thaishorts väljer du själv efter tycke och smak.

Vi kommunicerar via facebook och i akuta fall via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material.
 

 

Bakgrund

Thaiboxning (Muay Thai) är en thailändsk kampsport som har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag. Muay Thai är en åttapunkters kampsport, det vill säga; fötter, knän, händer och armbågar.
 
Ansvarig tränare är Christian Matti. Är du intresserad av att vara med, hör av dig till mig på 0708-762217 eller christian@sanshi.se

 

Fortsatt hänsyn under träning

Även om restriktionerna lättat upp något vill vi gärna att du läser igenom detta innan du kommer till vår träning. Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi vet hur många som kommer till träningen.

Vi tränar inne i vår lokal på Kabelgatan där vi har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka korta byxor och t-shirt. Instruktören aviserar via sms/email och i medlemsgruppen på Facebook om träningen ställs in.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom på sjukdom
  • Vi försöker hålla oss till samma träningspartner
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning efteråt
  • Vi iakttar god hygien