Seminarium


Sanshi Budo Kampcenter håller flertalet seminarium varje år inom ramen för våra fyra kampsportsstilar. Det kan vara ett seminarium som handlar om självförsvar, om en specifik art eller ett fokus på ett visst vapen som käppar, bo-stav, kniv med mera. Våra seminarium som läggs ut här är öppna för alla oavsett om du är erfaren eller inte tidigare har varit i kontakt med kampsport, däremot kan en åldersgräns var satt. Läs mer nedan eller kontakta oss om du har frågor.

Kommande : planering pågår för 2024…


[ Genomförda / arkiv ]

SANSHI SEMINAR – THE ROOTS OF BUJINKAN

9-11 februari 2024

Spara helgen den 9-11 februari 2024 i din kalender. Den helgen var det 36 år sedan jag började träna Bujinkan Budo Taijutsu och jag vill fira det med dig! 36 är ett väldigt speciellt nummer och det sammanfaller även med det kinesisk/japanska nyåret då vi går in i Drakens år. Så vad finns det för bättre sätt att fira allt detta än att träna med vänner inom kampkonsten? Jag hoppas att du kommer till detta seminarium, umgås med oss och förhoppningsvis inspireras av ett lite annorlunda sätt att träna.

VAD? Temat kommer att vara Bujinkans rötter. Vi går igenom Takamatsu senseis ”happo” (8 områden av grundläggande träning), hur de hänger ihop med vår kihon gata och slutligen hur allt detta frigörs i explosiva tekniker. En metod med progressiva steg för att få eld i din taijutsu! Vi tar reda på vad det är som gör Bujinkan kraftfull, från trädets rötter till grenarna.

VEM? Magnus Minghetti. Du kanske känner mig redan, men om du inte gör det kan jag berätta att jag började träna i Malmö den 7 februari 1988, har bott, rest och tränat i Japan. Jag blev tidigt inspirerad av Takamatsu senseis träning i Kina och vad det gjorde med träningen vi utövar idag, så 1992 tog jag upp kinesisk träning vid sidan av Bujinkan. Jag frågade min lärare och mentor Sveneric Bogsäter vad han tyckte och fick svaret ”go for it”. Sedan det samtalet har jag varit trogen denna väg och många år, resor och studier senare är jag nu (förutom Bujinkanutövare) även så kallad indoor student i en stil av kinesisk Bagua zhang. Jag undersöker Bujinkans sätt att röra sig både inom systemet och utanför. Hur? Jag kommer att dela med mig av detta och mina erfarenheter av kampkonsten, både intern och extern, med dig på detta seminarium med förhoppningen att det ska ge dig en ny idé om hur du kan träna i Bujinkan-systemet. Och vem vet? En hemlig instruktör kanske till och med dyker upp!

STIL? Spelar egentligen ingen roll. Bujinkan är den huvudsakliga målgruppen men träningen är utformad för att ge alla, oavsett om du är nybörjare eller daishihan, eller utövar en annan kampkonst, nya idéer för träning och personlig utveckling.

VAR? Kungsbacka, söder om Göteborg (mer detaljerad information kommer senare).

NÄR? 9-11 februari 2024 (nyår!)

PRIS? 700 SEK

Så vad väntar du på? Klicka på ”Kommer” i evenemanget på facebook (https://fb.me/e/RlOtqOKO) och skicka ett mejl till event@sanshi.se för att säkra din plats. Jag kommer att lägga upp intressanta saker i evenemanget regelbundet tills vi träffas.
Alla kan vara med oavsett ålder och erfarenhet.
Kostnad 700:-/person. Swishas till 123 130 00 94.
Åldersgräns 16 år.

Varmt välkommen.

FOKUSTRÄNING MED JERRY OBENG (KALI SIKARAN)

En fokusträning i Daga, Double/Single Stick och Kadena De Mano en söndag förmiddag under tre timmar med instruktör Jerry Obeng. Jerry är en mycket uppskattad och inspirerande instruktör som alltid ger dig något extra på träningen. Semiariet vänder sig till dig som redan tränar Kali Sikaran och som har vissa grundkunskaper.

Du anmäler dig via fb evenemanget nedan OCH via mejl till EVENT@SANSHI.SE. Inget mejl=ingen plats. Passet är kostnadsfritt för SBKC-medlemmar, övriga deltagare betalar 100 kr till Swish 123 130 0094. För mer info ring eller mejla christian@sanshi.se / 0708-762217.

FACEBOOK: Evenemang
MEJL: event@sanshi.se

Medtag egen utrustning.
Välkommen!

Sveriges främste utövare av Bagua Zhang – Jakob Pang Isaksson

Onsdag 25 oktober kommer Sveriges främste utövare av Bagua Zhang, Jakob Pang Isaksson, på besök för ett mini-seminarium. Det kommer att kosta 100-200 kr beroende på hur många som vill hänga på. Seminariet riktar sig till både nya och gamla utövare och en av de grundläggande parformerna i Jiang Ring Qiao Bagua-systemet kommer att läras ut.

PROVA-PÅ KALI SIKARAN I KUNGSBACKA
Torsdag 24 augusti kl 18:00-19:30

På grund av stort intresse för våra tidigare prova-på kör vi en till introduktion/prova-på för alla som är nyfikna på vad Filippinsk kampsport är och kampsystemet Kali Sikaran i synnerhet.

Johan Skålberg (på bild nedan), är grundare till Kali Sikaran International och en mycket pedagogisk, skicklig och uppskattad instruktör med seminarier världen över kommer till oss i Kungsbacka och presenterar arten och låter dig få en god inblick i vad träningen handlar om.

Om KALI SIKARAN

Kali Sikaran är en filippinsk kampart som innehåller filippinsk boxning, kickboxning, stickfighting, grappling samt försvar mot kniv- och vapenattacker. Träningen är realistisk och mycket effektiv som självförsvar och anpassas till utövarens fysiska förutsättningar. Om du är liten och lätt måste du arbeta på annat sätt jämfört med en stor person. Kali Sikaran handlar om att träna något som fungerar!

Systemet är uppdelad i olika block som tränar principer som kompletterar varandra. Du kan t.ex träna ett koordinationsmönster med 2 käppar som gör dig snabbare och bättre i knivförsvar. I början verkar det kanske konstigt men ju mer du tränar, desto mer passar det ihop och blir ett, du lär dig handla och reagera utan att fundera helt enkelt.

Vad är Kali Sikaran? Ett kostnadsfritt seminarium med prova-på.

Lördagen den 12 november kl 13:00

Lördagen den 12 november kl 13:00 – 15:00 bjuder vi in till en introduktion/prova-på för alla som är nyfikna på vad Filippinsk kampsport är och Kali Sikaran i synnerhet.

Johan Skålberg, som är grundare till Kali Sikaran International och en mycket uppskattad instruktör med seminarier världen över kommer att presentera arten och låta dig få en inblick i vad det handlar om.

Träffen är kostnadsfri men du behöver anmäla dig via event@sanshi.se så att vi vet hur många vi blir. Alla kan vara med oavsett ålder och erfarenhet.

  • Lördag 12 november
  • Klockan 13:00 – 15:00
  • Kostnadsfritt
  • Kom i mjuka träningskläder

KALI SIKARAN…

…är en filippinsk kampart som innehåller filippinsk boxning, kickboxning, stickfighting, grappling samt försvar mot kniv- och vapenattacker. Träningen är realistisk och mycket effektiv som självförsvar och anpassas till utövarens fysiska förutsättningar. Om du är liten och lätt måste du arbeta på annat sätt jämfört med en stor person. Kali Sikaran handlar om att träna något som fungerar!

Systemet är uppdelad i olika block som tränar principer som kompletterar varandra. Du kan t.ex träna ett koordinationsmönster med 2 käppar som gör dig snabbare och bättre i knivförsvar. I början verkar det kanske konstigt men ju mer du tränar, desto mer passar det ihop och blir ett, du lär dig handla och reagera utan att fundera helt enkelt.

Du kan läsa mer om oss här: https://www.sanshi.se/lesson/kali/

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till event@sanshi.se. Varmt välkommen.


Bojutsu med daishihan William Boesen.

Lördagen den 10 september

Spara lördagen den 10 september i era kalendrar! Då kommer William Boesen till Sanshi Dojo i Kungsbacka strax söder om Göteborg för ett bojutsu-seminarie under en heldag (kl 9:30-16:30).

Vissa av er känner William redan men för er andra kan jag berätta att han började träna i Danmark 1986, startade upp Bujinkan i Malaysia och bor sedan 2001 i Japan där han varje vecka tränar med de japanska shihan (i synnerhet Nagase sensei).

Temat kommer att vara goshinjutsu och bo. Hatsumi sensei har uppmanat oss att träna kihon happo och bojutsu. Varför? Svaret får ni 10 september.

Pris:
300 kr utan lunch
400 kr med lunch (vi förbeställer sushi)

Plats:
Kungsbacka Hålabäckskolan, baksida idrottshall.

OBS! Skicka e-postmeddelande till event@sanshi.se för att säkra din plats. Biljett kommer att skickas ut vid betalning.

Välkomna!


Basic Knife Defense kurs

5 februari 2022

Kursen hölls utav Punong Guro Johan Skålberg som har ett mycket långt CV inom kampsport och är bl a grundaren av den filippinska kamparten Kali Sikaran International. Johan föreläser och instruerar professionellt över hela världen och är en mycket uppskattad instruktör.

Knivförsvarskursen är utvecklad i samarbete med poliser, livvakter och militär personal.

Deltagare på Basic Knife Defense kursen 20 nov 2021