Seminarium


Sanshi Budo Kampcenter håller flertalet seminarium varje år inom ramen för våra fyra kampsportsstilar. Det kan vara ett seminarium som handlar om självförsvar, om en specifik art eller ett fokus på ett visst vapen som käppar, bo-stav, kniv med mera. Våra seminarium som läggs ut här är öppna för alla oavsett om du er erfaren eller inte tidigare varit i kontakt med kampsport, däremot kan en åldersgräns var satt. Läs mer nedan eller kontakta oss om du har frågor.

Planering av seminarium för våren 2023 pågår…


[ Arkiv – Nya seminarier presenteras ovanför ]

Vad är Kali Sikaran? Ett kostnadsfritt seminarium med prova-på.

Lördagen den 12 november kl 13:00 – 15:00 bjuder vi in till en introduktion/prova-på för alla som är nyfikna på vad Filippinsk kampsport är och Kali Sikaran i synnerhet.

Johan Skålberg, som är grundare till Kali Sikaran International och en mycket uppskattad instruktör med seminarier världen över kommer att presentera arten och låta dig få en inblick i vad det handlar om.

Träffen är kostnadsfri men du behöver anmäla dig via event@sanshi.se så att vi vet hur många vi blir. Alla kan vara med oavsett ålder och erfarenhet.

  • Lördag 12 november
  • Klockan 13:00 – 15:00
  • Kostnadsfritt
  • Kom i mjuka träningskläder

KALI SIKARAN…

…är en filippinsk kampart som innehåller filippinsk boxning, kickboxning, stickfighting, grappling samt försvar mot kniv- och vapenattacker. Träningen är realistisk och mycket effektiv som självförsvar och anpassas till utövarens fysiska förutsättningar. Om du är liten och lätt måste du arbeta på annat sätt jämfört med en stor person. Kali Sikaran handlar om att träna något som fungerar!

Systemet är uppdelad i olika block som tränar principer som kompletterar varandra. Du kan t.ex träna ett koordinationsmönster med 2 käppar som gör dig snabbare och bättre i knivförsvar. I början verkar det kanske konstigt men ju mer du tränar, desto mer passar det ihop och blir ett, du lär dig handla och reagera utan att fundera helt enkelt.

Du kan läsa mer om oss här: https://www.sanshi.se/lesson/kali/

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till event@sanshi.se. Varmt välkommen.


Bojutsu med daishihan William Boesen.

Spara lördagen den 10 september i era kalendrar! Då kommer William Boesen till Sanshi Dojo i Kungsbacka strax söder om Göteborg för ett bojutsu-seminarie under en heldag (kl 9:30-16:30).

Vissa av er känner William redan men för er andra kan jag berätta att han började träna i Danmark 1986, startade upp Bujinkan i Malaysia och bor sedan 2001 i Japan där han varje vecka tränar med de japanska shihan (i synnerhet Nagase sensei).

Temat kommer att vara goshinjutsu och bo. Hatsumi sensei har uppmanat oss att träna kihon happo och bojutsu. Varför? Svaret får ni 10 september.

Pris:
300 kr utan lunch
400 kr med lunch (vi förbeställer sushi)

Plats:
Kungsbacka Hålabäckskolan, baksida idrottshall.

OBS! Skicka e-postmeddelande till event@sanshi.se för att säkra din plats. Biljett kommer att skickas ut vid betalning.

Välkomna!


Basic Knife Defense kurs 5 februari 2022.

Kursen hölls utav Punong Guro Johan Skålberg som har ett mycket långt CV inom kampsport och är bl a grundaren av den filippinska kamparten Kali Sikaran International. Johan föreläser och instruerar professionellt över hela världen och är en mycket uppskattad instruktör.

Knivförsvarskursen är utvecklad i samarbete med poliser, livvakter och militär personal.

Deltagare på Basic Knife Defense kursen 20 nov 2021