Kali Sikaran

Selfdefence with confidence

Träning under Covid-19

Kali Sikaran startade för befintliga medlemmar igen torsdag den 14 januari. Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vi kan meddela dig när ordinarie träning startar upp igen.

Planerad träning Torsdagar 18:00-19:00.

Vi tränar double stick, single stick, largo mano mm samt mitts-träning och individuell fysträning. Då träningen är förlagd utomhus är rekommendation långbyxor (alt tights + shorts) långärmad tröja, skor för utebruk och ev mössa för att hålla värmen uppe. Vi har överseende för ej korrekt uniform pga omständigheterna med aktivitet ute under den här årstiden.

Vi håller till i anslutning till vår lokal på Kabelgatan och har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning.

Detta gäller vid träning:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom
  • Vi håller avstånd till varandra och undviker kontakt
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi genomför aktiviteten utomhus
  • Vi undviker gemensamma omklädningsrum
  • Vi reser till och från aktiviteten individuellt
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning efteråt

Systemets uppbyggnad

PANANTUKAN är filippinsk boxning som till skillnad från västerländsk boxning även använder armbågar och tekniker utan handskar. Svep, grepp och kontroll av motståndarens armar är andra kännetecken för denna högst effektiva boxningsstil. I vår träning använder vi Panantukan som uppvärmning, fysisk träning och sparring.

KADENA DE MANO betyder ”Kedja händer” och är korta och snabba slag och armbågstekniker som används på närdistans. Här tränar man allt från färdiga slagkombinationer till avancerade reaktionsdrillar. Kadena De Mano är ett mycket realistiskt och effektivt självförsvar som lämpar sig för försvar i en modern miljö.

STICKFIGHTING tränas med en eller två käppar. Träningen med käpp är en viktig nyckel för vapenlös fighting eftersom man tränar upp koordination, rörelse, styrka och reaktionsförmåga. Moment som tränas är bl.a. slag, blockeringar, avväpningar, låsningar och kast. Från träningen med käppar lär man in effektiva självförvar mot beväpnade och obeväpnade angripare. På Filippinerna byts käpparna ut mot machetes och andra bladvapen vid traditionell träning.

SIKARAN är filippinsk kickboxning. I Sikaran kopplar vi ihop Panantukan med sparkar med fötter och ben. Sikaran kännetecknas av rörlighet (zoning), och stor variation i sparkarnas utförande. Distansträningen för att kunna variera mellan snabba effektiva sparkar (t.ex. med tåspetsen på skon) och de mer tyngre sparkarna(t.ex. skenben och knä) på kortare distans är mycket viktig.

DAGA betyder kniv. Knivförsvar är en känd specialitet inom de filippinska arterna. Knivanvändande är vanligt på Filippinerna och därför har en unik knivförsvarsträning utvecklats som idag tränas och lärs ut till bland annat polis och militär runt om i världen. Inledningsvis går Kali Sikaran-medlemmarna på speciella knivförsvarskurser innan knivförsvarsträningen tar vid på mer avancerad schemalagd träning.

DUMOG är Kali Sikaran’s grappling system. Det innehåller kast, nedtagningar, lås och fasthållningar. Det är viktigt att ha förståelse för grepp och brottning men till skillnad från tex MMA så är Dumog mer fokuserat på självförsvar än tävling med viktklasser.

Terminsstart

Terminen är igång men vi har ett nytt intag med intresserade i vecka 41 med start tisdagen den 6 oktober kl 18:00.
Anmäl dig i Facebookevenemanget här eller via vår kontaktsida.

Ansvarig tränare är Jonas Kilander.