Vårt namn och vår logotyp

Mōri Motonari 毛利元就 var en framstående daimyo i 1500-talets Japan. Han hade tre söner som han aktivt försökte få att samarbeta för klanens bästa och en dag kallade han dem till sig i sitt slott. Motonari gav sina söner var sin pil och bad dem sedan att knäcka dem. Efter att sönerna knäckt sina pilar gav han dem tre pilar med orden ”försök nu att knäcka alla tre på en gång”. Hur sönerna än försökte kunde de inte bryta sönder pilarna så länge de hölls ihop. Tillsammans var de starkare än en och en.

Man vet inte med säkerhet om detta är en sann historia men det är legend som det ofta berättas om i Japan och vi tyckte att det var ett passande namn för vår förening eftersom talet tre ofta återkommer i vår träning. Vi har tre kamparter (just nu), vi har konceptet om shu-ha-ri, som är de olika inlärningsstegen, vi har även shin-gi-tai, vilket visar på betydelsen av att sinne, teknik och kropp skall vara ett i alla rörelser vi gör. Ten-chi-jin är ett annat koncept och det finns många fler.

Vi som startade upp Sanshi Budo & Kampcenter år 2016 är Magnus Andersson och Christian Matti. Vi är båda licensierade Shidōshi (instruktörer) från Bujinkan Honbu Dōjō i Japan av vår sōke dr Hatsumi Masaaki.

Under 2018 utökade vi verksamheten med den Filippinska kamparten Kali Sikaran och med Jonas Kilander, erfaren personlig elev till Punong Guro Johan Skålberg, grundare av KSI – Kali Sikaran International samt med kinesiska Wudang Xuanwupai med ledning av Magnus Andersson (erfaren personlig elev till Simon Brunström och Jakob Pang Isaksson).

Under 2019 startade vi även upp en motionsform av Thaiboxning med Christian Matti som tränare. Christian har under många år tränat thai- och kickboxning för Johny Gevriye (Johny´s Kickcenter) och Jyrki Saario (Ironman Göteborg).

Föreningen är medlem i Svenska Budo & Kampsportsförbundet, Svenska Bujinkanförbundet, Svenska Kung Fu och Wushu förbundet, Svenska Kampkonstförbundet och Riksidrottsförbundet.

Cred. Our sincere appreciation to Mark Lithgow for helping us with the name Sanshi Dōjō and the meaning behind it.

Riktlinjer för medlemskap

  1. Träning hos Sanshi Budo & Kampcenter är endast öppen för de som godkänner och följer riktlinjerna nedan. De som inte gör det kan inte tillåtas bli medlemmar.
  2. Föreningen skall vara en säker plats för alla medlemmar och vi förbehåller oss rätten att utesluta de individer som motarbetar detta.
  3. Kriminellt belastade, missbrukare eller de som medvetet tränar för att orsaka bråk kan inte upptas som medlemmar i Sanshi Budo & Kampcenter. Föreningarna har nolltolerans mot rasism, kriminalitet, droger/dopning.
  4. Föreningen välkomnar alla oavsett kön, ålder eller politisk/religiös tillhörighet. De olika arternas ritualer har inget religöst värde i arterna men skall accepteras och praktiseras av alla medlemmar.
  5. Respektera dina träningskamrater. Personlig hygien, hela och rena kläder och en trevlig attityd är en självklarhet för allas trivsel.
  6. Oansvarigt användande av kunskap förvärvad på träning leder till varning och/eller uteslutning.

I din ansökan om att bli medlem kommer du att få skriva under dessa riktlinjer. De som inte följer de ovannämnda riktlinjerna kan ej vara aktuella för medlemskap i Sanshi Budo & Kampcenter.

Hur vi behandlar personuppgifter kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy här.

Östasiatiska kampkonsttraditioner för alla!