Ninpo Tigers

Ninpo Tigers | våga – vilja – växa

Ninpo Tigers Kungsbacka är en del av Sanshi Budo Kampcenter IF.
Vi bedriver budo-träning för barn i ålder från 7 år och uppåt.

  • Onsdagar 18:00-19:00

Sanshi Budo Kampcenter i Kungsbacka erbjuder ett koncept för barn och yngre ungdomar (Ninpo Dragons) där pedagogik och metodik låg klart för lansering 2014. Vi baserar den träningen på den japanska budo-arten Bujinkan Budo Taijutsu men huvudsyftet är att i den här åldern lägga mer fokus på att utveckla barnen i motorik, kamratskap, ömsesidig respekt och kroppskontroll.

 

Under hösten 2020 startade Sanshi Budo Kampcenter upp en ny grupp som blir en del i vårt redan etablerade Ninpo Dragons-koncept. Denna grupp är för barn och ungdomar som har ett intresse av att träna med oss och som får bättre förutsättningar att utvecklas och trivas i ett mindre sammanhang.

 

I gruppen, som endast har 10 platser per tillfälle, har vi lika stort fokus på glädjen att få uppleva gemenskap som på fysiska aktiviteter. Det kan handla om att få testa sushi eller japanskt te, öva på kullerbyttor och fallteknik, se en film om samurajer och ninjor eller bara prata och leka lekar tillsammans. Här sker allt utifrån barnens individuella förutsättningar i den takt de behöver för att vara trygga nog att utmana sig själva, och det är viktigare att vilja och våga testa än att prestera. Vår förhoppning är att barnen i denna grupp ska få uppleva rörelseglädje och den positiva effekt fysisk träning har för måendet, både fysiskt och psykiskt.

 

Gruppen träffas vid ett tillfälle i veckan under 60 minuter och leds av Martin Araya som även är ansvarig för Ninpo Dragons. Martin, som till vardags arbetar som personlig assistent, har erfarenheter av barn som i vissa sammanhang behöver extra stöd. Tag gärna kontakt med Martin och hör om detta kan vara något för just ditt barn.

 

För att skapa så goda förutsättningar som möjligt för alla barn och ungdomar i både Ninpo Dragons och Ninpo Tigers finns även en specialpedagog, Gabriella Araya, kopplad till klubben.

 

Medlemsblankett

Ni får en blankett utav en instruktör som ni fyller i och lämnar tillbaka innan barnet börjar träna.

 

Träningsavgift

800 kr / termin.

 

Intag / Platser

 

Anmäl gärna ditt intresse i god tid. Grupperna har begränsat antal platser för att aldrig äventyra kvaliteten och säkerheten på träningen. Hör av dig via en intresse-anmälan på email eller telefon om du är intresserad av att vara med på träningen. Du hittar våra kontaktuppgifter under Kontakt

 

Terminsstart

Vi har löpande intag och tar gärna emot din intresseanmälan.

Ansvarig tränare är Martin Araya.
martin@sanshi.se