Sanshi Ungdom

Kampkonst för ungdomar

Sanshi-ruy Ninpo Taijutsu – varierande träning för ungdomar

Vår ungdomsträning tar vid där vår barnträning slutar och tar dig vidare i din utveckling inom japansk kampsport.

 

Vi lägger stor vikt vid eget ansvar över träningen, medlemmen har till sin hjälp ett kompendie med olika kunskapsnivåer där de studerar och för anteckningar under passen. Gruppen är en mixad grupp och alla tränar i sin egen takt.
Genom alla grader finns ett röd tråd där vi vi bygger från grunden och skapar styrka och stabilitet, vi lär oss fallteknik, kroppsförflyttningar och grundläggande slag och spark. Senare kopplar vi på vapen som japanska svärd, stavar och en mångd olika obeväpnade tekniker. Träningen är varierande och tuff men vi lägger även stor vikt vid att det ska vara lättsamt och roligt.

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida.

 

Vi tränar i en traditionell japansk dräkt (keikogi). Fråga instruktören om vad och vart du lättast hittar din utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka byxor och t-shirt.

 

Disciplin är naturlig del av träningen och vi håller ett stort fokus genom alla pass. Våra ledord är :

– Fokus (vad vi gör)
– Intention (varför vi gör det)
– Pondus (hur vi gör det)

 

 

Vi kommunicerar via facebook och i akuta fall via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material.

Instruktör är Emma Jonsson (på bild nedan till vänster). Ansvarig instruktör är Christian Matti, 0708-762217 / christian@sanshi.se

 

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi kan ibland genomföra vissa aktiviteter utomhus under vår/sommar och när det är bra väder så tag med skor.
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.
– Vi iakttar god hygien