Sanshi Ungdom

Kampkonst för ungdomar

Sanshi-ruy Ninpo Taijutsu – varierande träning för ungdomar

Här finns inslag av både traditionellt och modernt såsom Ninjutsu, Thaiboxning, Kali Sikaran och går under namnet Sanshi ryu Ninpo Taijutsu. Här ges en bredare syn på våra kampsporter inom SBKC för ungdomar mellan 13-16 år och de har en möjlighet att känna efter vilken kampsport man tycker är roligast.

 

Vi lägger stor vikt vid eget ansvar över träningen, medlemmen har till sin hjälp ett kompendie med olika kunskapsnivåer där de studerar och för anteckningar under passen. Gruppen är en mixad grupp och alla tränar i sin egen takt. Någon prestige i grader och bälten finns inte då alla graderar sig till orange bälte vid grad 1 och sedan behåller detta även för kommande grader.
Genom alla grader finns ett röd tråd där vi vi bygger från grunden och skapar styrka och stabilitet, vi lär oss fallteknik, kroppsförflyttningar och grundläggande slag och spark. Senare kopplar vi på vapen som japanska svärd, stavar, käppar, försvar mot kniv och en väldans massa obeväpnade tekniker. Träningen är varierande och tuff men vi lägger även stor vikt vid att det ska vara roligt.

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vet hur många som kommer till träningen.
Vi tränar i vår lokal på Kabelgatan där vi har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning.

 

Vi tränar i en traditionell japansk dräkt (gi). Fråga instruktören om vad och vart du lättast hittar din utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka byxor och t-shirt.

 

Disciplin är naturlig del av träningen och vi håller ett stort fokus genom alla pass. Våra ledord är :

– Fokus (vad vi gör)
– Intention (varför vi gör det)
– Pondus (hur vi gör det)

 

 

Vi kommunicerar via facebook och i akuta fall via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material.

Instruktör under hösten 2023 är Emma Jonsson (på bild nedan till vänster). Ansvarig instruktör är Christian Matti, 0708-762217 / christian@sanshi.se

 

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi kan ibland genomföra vissa aktiviteter utomhus under vår/sommar och när det är bra väder så tag med skor.
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.
– Vi iakttar god hygien