Sanshi Ungdom

Kampkonst för ungdomar

Gradering höst 2021

Lördag 25/9 kl 15:00 var det gradering för ungdomar till grad 1 och grad 2. Vi höll till i samma lokal som vanligt och vi gick igenom båda graderna och avslutade med ceremoni med diplom och nya bälten. Pga lokalens utformning hade vi inte möjlighet att ta in publik. Stort grattis till alla anmälda som genomförde en mycket bra gradering.

 

 

 

Varierande träning för våra ungdomar 13-16 år

Här finns inslag av både traditionellt och modernt som Ninjutsu, Thaiboxning, Kali Sikaran och Wudang Pai och går under namnet Sanshi ryu Ninpo Taijutsu. Här ges en bredare syn på våra kampsporter inom SBKC för ungdomar mellan 13-16 år och de har en möjlighet att känna efter vilken kampsport man tycker är roligast.

 

Vi lägger stor vikt vid eget ansvar över träningen, medlemmen har till sin hjälp ett kompendie med olika kunskapsnivåer där de studerar och för anteckningar under passen. Gruppen är en mixad grupp och alla tränar i sin egen takt. Någon prestige i grader och bälten finns inte då alla graderar sig till orange bälte vid grad 1 och sedan behåller detta även för kommande grader.
Genom alla grader finns ett röd tråd där vi vi bygger från grunden och skapar styrka och stabilitet, vi lär oss fallteknik, kroppsförflyttningar och grundläggande slag och spark. Senare kopplar vi på vapen som japanska svärd, stavar, käppar, försvar mot kniv och en väldans massa obeväpnade tekniker. Träningen är varierande och tuff men vi lägger även stor vikt vid att det ska vara roligt.

 

Disciplin är naturlig del av träningen och vi håller ett stort fokus genom alla pass.

Våra ledord är :

– Fokus (vad vi gör)
– Intention (varför vi gör det)
– Pondus (hur vi gör det)

 

 

Vi kommunicerar via facebook och i akuta fall via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvaro på sådant material.

Ansvarig tränare är Christian Matti, 0708-762217 / christian@sanshi.se

 

 

Fortsatt hänsyn under träning

Även om restriktionerna lättat upp något vill vi gärna att du läser igenom detta innan du kommer till vår träning. Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vet hur många som kommer till träningen.

 

Vi tränar inne i vår lokal på Kabelgatan där vi har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka byxor och t-shirt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet:

  • Vi dyker inte upp om vi har några symptom på sjukdom
  • Vi försöker hålla oss till samma träningspartner
  • Vi delar inte utrustning med varandra
  • Vi rengör själva vår egen och föreningens utrustning efteråt
  • Vi iakttar god hygien