Wudang Kungfu

Lär dig att bemästra dig själv

Djupa rötter

Genom interna och externa rörelser skapar vi jämvikt i hela människan genom koordination, balans, medvetande, vilket leder till bättre hälsa och ett lugnare sinne. Unikt med systemet är att alla rörelser som används i hälsosyfte också kan användas i en kampsituation. Hälsa och självförsvar i ett.

Wudang Xuanwupai har rötter som sträcker sig långt tillbaka i den kinesiska historien och lämpar sig för alla åldrar och kroppstyper eftersom man hela tiden tränar utefter sina egna förutsättningar. Träningen ger en ökad känsla av välbefinnande, mer energi och förbättrad kroppskännedom. Den stärker både kropp och själ. Det är ett komplett system för hälsa och kamp men kan även utgöra en utmärkt grund för din övriga träning i andra arter.

Den andra stilen vi tränar är Jiang Rong Qiao Bagua Zhang, vilket är en mer självförsvarsinriktad stil med alltifrån brottning, sparkar och slag till olika former av vapenträning. Stilen utvecklades under första halvan av 1900-talet och är också en intern stil men mycket hårdare än Wudang Xuanwupai.

Vi kommunicerar via facebook och i akuta fall via sms/email. På facebook och instagram lägger vi ut bilder och klipp från träningen. Vi respekterar din integritet och ber dig meddela om du inte vill närvara på sådant material.

Är du ny och vill börja så får du gärna kontakta oss på info@sanshi.se eller på vår kontaktsida så att vet hur många som kommer till träningen.

Vi tränar både inne och ute vid vår lokal på Kabelgatan där vi har tillgång till mittsar, handsprit, munskydd, toalett och vår övriga utrustning. Lämplig klädsel för nybörjare är mjuka byxor och t-shirt. Instruktören aviserar i medlemsgruppen på Facebook om det blir träning ute eller inne.

Ansvarig tränare är Magnus Minghetti.

 

Fortsatt hänsyn under träning

Restriktioner inom idrotten är lyfta men vi behåller och inför vissa försiktighetsåtgärder som standard även i fortsättningen och håller oss uppdaterade via FHM, Riksidrottsförbundet och Svenska Budo Kampsportsförbundet för andra direktiv när så är aktuellt.

Vi har några enkla men viktiga regler för allas säkerhet. Detta gäller för medlemmar i SBKC:

– Vi dyker inte upp på träning om vi har några symptom på sjukdom
– Vi delar inte utrustning med varandra, privat utrustning är ett krav på alla pass
– Vi kan ibland genomföra vissa aktiviteter utomhus under vår/sommar och när det är bra väder så tag med skor.
– Vi rengör oss själva med handsprit innan och efter träning och vår egen och föreningens utrustning och matta efter träningspasset.
– Vi iakttar god hygien