Christian Matti

Phase III Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan |  Muay Thai

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Mitt intresse för Japan väcktes när jag var runt 7 år och fick en kimono av min farbror som var stationerad i Tokyo av SAS. Intresset för Japan och dess historia slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Det började med judo som 11-åring och fortsatte med Wado-ryu karate, Aikido, Kyokushinkai Karate, flyttade till Göteborg och hamnade på Ironman och Johny´s Kickcenter och tränade kick/thaiboxning där under några år och letade under tiden vidare efter den art som kunde ge mig det jag sökte. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gav tidigt bränsle till letandet och jag kontaktade deras organisation i USA, det ledde mig senare fram till den art som vid den tiden svarade upp till det jag då sökte, Bujinkan Ninpo Taijutsu.

För mig handlar min kampsportsträning om att hela tiden öka min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i att lära mig behärska min kropp, mitt sinne och därigenom också ett effektivt självförsvar. Nytta med nöje! Om jag ens en endaste gång behöver använda det jag lärt mig är det värt alla tio tusentals timmar jag spenderat i träningslokalerna genom åren. Om jag inte behöver använda det, har jag haft en fantastiskt rolig träning och vänner för livet!

Nuförtiden är jag mer engagerad i Kali Sikaran International där jag har mitt träningsfokus och där jag nu fortsätter min resa.
Ansvarig tränare i Muay Thai och Sanshi Ungdom (13-16 år), instruktör i Bujinkan Ninpo Taijutsu och hjälpinstruktör i Kali Sikaran.