Christian Matti

Phase III Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan |  Muay Thai

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Mitt intresse för Japan väcktes när jag var runt 7 år och fick en kimono av min farbror som var stationerad i Tokyo av SAS. Intresset för Japan och dess historia slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Det började med judo som 11-åring och fortsatte med Wado-ryu karate, testade på Aikido, Kyokushinkai Karate, och med flytten till Göteborg hamnade jag på Ironman och senare Johny´s Kickcenter och tränade kick/thaiboxning där under några år. Under tiden letade jag vidare efter den kampsport som kunde ge mig det jag sökte. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gav tidigt bränsle till letandet och jag kom i kontakt med deras organisation i USA. De ledde mig senare fram till den art som vid den tiden svarade upp till det jag då sökte, Ninja… Ninjutsu.. Bujinkan Ninpo Taijutsu.

Min kampsportsträning handlar om att hela tiden öka min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i att lära mig behärska min kropp, mitt sinne och att därigenom också bli effektiv i självförsvar som fungerar. Nytta med nöje! Om jag ens en endaste gång behöver använda det jag lärt mig är det värt alla tio tusentals timmar jag spenderat i träningslokalerna genom åren. Om jag inte behöver använda det, har jag haft en fantastiskt rolig och givande träning under tiden och fått vänner för livet!

2017 klev jag in i en lokal i Göteborg och körde ett kniv-läger med Johan Skålberg, grundaren av Kali Sikaran International och fastnade. Idag är jag mer engagerad i Kali Sikaran International där jag har mitt största träningsfokus och där jag nu fortsätter min resa.
Ansvarig tränare i Muay Thai och Sanshi Ungdom (13-16 år), instruktör i Bujinkan Ninpo Taijutsu, Ninpo Dragons och hjälpinstruktör i Kali Sikaran.