Christian Matti

Phase 5 Kali Sikaran  |  Shidoshi 9th Dan Bujinkan Ninpo Taijutsu | Sanshi Muay Thai Kru

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Intresset för Japan och dess fantastiska historia slog klorna i mig redan som 7-åring och fick mig tidigt in på olika budoarter. Jag började i judo som 10-åring och fortsatte med Wado-ryu karate, Hong Kwen Kung Fu, Aikido, Kendo, Kyokushinkai Karate och senare Ironman och Johny´s Kickcenter där jag tränade thaiboxning under flera år. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gjorde intryck och under slutet av 90-talet ledde detta mig fram till Bujinkan.

2013 var ett tufft år för vår klubb i Göteborg och mina tankar gick till barnverksamheten som borde kunna generera en del inkomster. Tanken var att utgå från Bujinkans lärobäcker men samtidigt skapa en miljö för barnen där de fick lov att vara barn, och inte små vuxna. Tillsammans med Jonas Lindgren skapades Ninpo Dragons. Med genomtänkt manual, egen logga, t-shirts och nytt graderingssystem som byggde på närvaro och inte kunskap blev detta en succé. Tävlingsfri idrott för alla barn och ungdomar. Gå gärna in på ninpodragons.se och läs mer om vårt koncept för barn.

I februari 2017 klev jag in i en lokal i Göteborg och var med på ett Basic Knife Defense-läger med Punong guro Johan Skålberg, grundare av Kali Sikaran International och fastnade. En komplett träningsform som 100% svarar upp på mitt intresse och syfte med kampsport. I Kali Sikaran International har jag idag mitt största träningsfokus och där fortsätter jag min kampsportsresa mot nya kunskaper.

Med min kampsportsträning vill jag utveckla min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i nyfikenhet och att lära mig behärska min kropp och mitt sinne och att därigenom också bli effektiv i tekniker som krävs för ett fungerande självförsvar.

Ansvarig tränare i Kali Sikaran Kungsbacka och Sanshi Muay Thai.