Magnus Minghetti

Shihan 15 dan Bujinkan  |  Laoshi Wudang Xuanwupai  |  2 duan Jiang Rong Qiao Bagua Zhang

Kontakt: magnus@sanshi.se | 0733-16 15 39

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för japansk historia och kultur. Jag minns att jag som liten mest ritade shintohelgedomar och samurajer när mina jämnåriga kompisar ritade bilar och båtar. Eftersom min familj är helsvensk sedan Hedenhös dagar var det inte många som förstod varifrån min passion för landet i öster kom ifrån, men mitt filosofiska sinne vill gärna tro att jag var japan i ett tidigare liv eller att kami, de shintoistiska gudarna, spelat mig ett spratt genom att låta mig födas på andra sidan jorden.

Hur som helst så slukade jag alla böcker jag kom åt och såg alla filmer jag kunde hitta om detta fascinerande land. Detta ledde mig till slut in på de traditionella japanska stridskonsterna. Jag testade lite andra arter innan jag 1988 hittade bujinkan budo taijutsu vilket jag tränar än idag. Jag hade förmånen att få träna under Sveneric Bogsäter under mina första år vilket har format hela min syn på vår art. Det jag fastnade för inom bujinkan var hur naturligt alla rörelser utförs. Träningen återställer kroppen och sinnet till ett mer naturligt tillstånd, lite som jag tror att vi är menade att vara. I april 2022 efter drygt 34 års hård träning erhöll jag högsta graden av svart bälte inom Bujinkan ninpo taijutsu.

Det andra benet jag står på är fast förankrat i de kinesiska Wudang-bergen och jag är även lärare i de inre kinesiska stilarna Wudang Xuanwupai och Jiang Rong Qiao Bagua Zhang. Utövandet ger dig bättre hälsa, ökad kroppskontroll och kunskap i självskydd genom träning i olika former av gongfu (taijiquan, bagua, qigong m.m.). Ett tydligt inslag i just de kinesiska arterna är att vi tränar upp en styrka från insidan och ut (internal martial arts).

Ansvarig tränare i Bujinkan Ninpo Taijutsu, Wudang Xuanwupai och Jiang Rong Qiao Bagua Zhang.