Christian Matti

Phase 4 Kali Sikaran  |  Shidoshi 9 Dan Bujinkan |  Muay Thai

Kontakt: christian@sanshi.se | 0708-76 22 17

Mitt intresse för Japan väcktes när jag var runt 7 år och fick en kimono av min farbror som var stationerad av SAS i Tokyo. Intresset för Japan och dess fantastiska historia med ninja och samurjer slog klorna i mig och fick mig tidigt in på olika budoarter. Jag började med judo som 10-åring och fortsatte med Wado-ryu karate i gymnasieåldern, tränade Hong Kwen i Bergsjön, Aikido i Guldheden, Kyokushinkai Karate och senare Ironman och Johny´s Kickcenter där jag tränade kick/thaiboxning under några år. Stephen K. Hayes bokserie Ninja gav tidigt inspiration till letandet och under slutet av 90-talet ledde detta mig fram till Bujinkan.

I februari 2017 klev jag in i en lokal i Göteborg och var med på ett Basic Knife Defense-läger med Punong guro Johan Skålberg, grundaren av Kali Sikaran International och fastnade direkt. En komplett träningsform som helt svarar upp på mina intressen och syften med kampsport. Idag är jag mest engagerad i Kali Sikaran International där jag har mitt största träningsfokus och där jag fortsätter min kampsportsresa mot nya utmaningar.

Med min kampsportsträning vill jag öka och utveckla min kapacitet genom bättre fysisk och mental styrka. Mitt driv och min motivation ligger i nyfikenhet och att lära mig behärska min kropp och mitt sinne och att därigenom också bli effektiv i tekniker som krävs för ett fungerande självförsvar.


Ansvarig tränare i Sanshi Muay Thai och Sanshi Ungdom (13-16 år), instruktör i Bujinkan Ninpo Taijutsu och hjälpinstruktör Kali Sikaran.